Page 6 - ZAUPANJE JE TEMELJ OZDRAVITVE
P. 6

organizma, nobena rastlinica ne raste naključno ravno tam, kje cveti. Tu uspevajo zdravilna zelišča pa tudi zelenjava, ki jo uporabljajo tudi v zdravstvenem centru.
V svetli, prijazni hiši najde pacient na enem mestu več možnosti za krepitev svojega zdravja: zdravnico za diagnosticiranje in zdravljenje; umetnostnega terapevta za zdravljenje simptomov bolezni s pomočjo umetnosti; veliko fizioterapevtsko ordinacijo, kjer s kopelmi, obkladki in boljšo prekrvitvijo spodbujajo prebavo in presnovo; strokovnjakinjo zdravilne evritmije za gibalno terapijo, ki pri akutnih, kroničnih in degenerativnih obolenjih deluje na fizičnem, duševnem in duhovnem nivoju. Vse skupaj ustreza človekovi potrebi po celostnem zdravljenju, po odgovornosti do samega sebe in lastni aktivnosti ter učinkovito prispeva k ozdravitvi.
Dr. med. Sabine Schäfer dela celostno tudi tukaj: ni ostala samo pri skupnosti v hiši. V bližini je zrastel še otroški in mladinski dom, na istem zemljišču je tudi trgovina, ki ponuja biološko pridelana živila, v Marbachstalu je ustanova za varstvo kulturne krajine in vrtnarstvo, inštitut za agrarno kulturo in zdravilstvo Persephoneia. Temu se je nedavno v sodelovanju z mestom Kassel pridružil še individualni zdraviliški in medicinski wellness- program.
»Antropozofska medicina je položena v mojo usodo,« pravi aktivna gospa, ki je zraven tega še mati treh otrok.
Individualna terapija z Weledinimi zdravili
Weleda je z več kot 2400 zdravili iz več kot sedemsto naravnih sestavin v svetovnem merilu vodilni proizvajalec za antropozofski način zdravljenja.
Weleda ponuja preparate za diferencirano zdravniško terapijo pri vseh pomembnih boleznih in za samozdravljenje. Posebni farmacevtski proizvodni postopki, osnovne surovine in recepture so tako individualni kot ljudje, ki jim ta zdravila pomagajo. Weledina medicina je nezamenljiva zaradi posebnih ritmičnih


   3   4   5   6   7