Page 7 - RAK-BOLEZEN ZANIKANJA NAŠEGA BOŽANSKEGA POREKLA?
P. 7

z dihanjem, to dobro poznajo. Kaj pa se dogodi v organizmu, ko pri vdihu duša globlje, močneje poseže v telo. Malo bolj budni smo. Naša zavest je malo bolj svetla. V izdihu pa se zavest malo umakne. Lahko bi rekli, da se vsakič ko vdihnemo malo prebudimo in ko izdihnemo, malo zaspimo.
Če bi to prenesli na ritem 24 ur, lahko rečemo, da je ta ritem malo večje dihanje. Ko se prebudimo, pride duša spet v telo in se poveže s telesom. Ko zaspimo, se duša iz telesa malo oddalji in mi izgubimo zavest. Nič ne vemo, kaj se dogaja. Ne vemo, kje je naš Jaz. V tem ritmu 24 ur imamo, neke vrste večje, pri normalnem dihanju pa imamo majhno ritmično dogajanje.
Rudolf Steiner pravi, da, ko se enkrat ta novi čutni organ oblikuje, prihaja v drugem koraku še do nečesa. Lahko se reče da razen čutnega organa, prihaja tudi do razraščanja vdiha. Pri modernem človeku pomeni to, da očitno mnogo več vdihavamo, kot izdihavamo. Razumeli boste, kaj mislim. Kaj je stres? Preveč vdihavanja duše v telo. V stresu vse napnemo. Če pride duša močneje v telo, je napetost v telesu večja. To je paralelni efekt, Jaz sem tudi manualni terapevt, kiropraktik. Naravnavanje vretenc je mogoče samo pri izdihu. Kadar vdihnemo, smo tonizirani, tonus mišic se dvigne. Pri izdihu se tonus mišic sprosti. Če razmišljate o modernih boleznih v zvezi s stresom, lahko rečemo, da so vse to bolezni premočnega vdiha. Denimo previsok krvni tlak. Skoraj vsi ljudje, ki imajo previsok krvni tlak, imajo pravzaprav opraviti s premočnim vdihom. Stres vedno pomeni več napetosti. Kar manjka je sproščanje. Povišan krvni pritisk pomeni, da je tonus premočan.
Vse raziskave do danes so res pokazale in iz vseh raziskav tudi mi vemo, da je stres eden od faktorjev za nastanek raka. Več poti lahko vodi do raka. Vse naše moderno življenje je vprašljivo. Preveč je vdiha v primerjavi z izdihom, preveč je napetosti v primerjavi s sproščanjem. To spodbuja razvoj raka.
Delam tudi v domu za prizadete, kjer je bila pred nekaj leti avtistična deklica. Vrgla je nož in le malo zgrešila svojega


   5   6   7   8   9