Page 15 - RAK-BOLEZEN ZANIKANJA NAŠEGA BOŽANSKEGA POREKLA?
P. 15

kultura duhovne toplote? Da smo navdušeni nad nečem. Topel človek. To imamo tudi v mislih, kadar rečemo topel človek in je tudi vse nekaj drugega kot egoizem. Bela omela deluje tudi na dušo. Deluje rahlo protidepresivno in daje pogum. Če zelo natančno opazujem, menim, da pomaga človeku, sprejeti bolezen in svojo usodo in se tudi odločiti, da se proti bolezni bori. Bolezen ima namreč še en simptom, strah. Celice se bohotijo in na podoben način se v človeku širi strah. Včasih difuzen, včasih zelo konkreten strah da bo umrl, da bo trpel, da bo imel hude bolečine. In bela omela pomaga, da človek s tem bolje shaja.
Vprašanje: Vrsto let sem delal v zdravilišču v Dobrni in medicina ne najde vzroka za rakave bolezni. Če si ogledamo posebej vsako osebo, pa najdemo vedno nepredelane odnose, čustvene težave. Odgovor: Dam vam za prav. Če ima človek tumor je treba gledati na duševne vozle in težave. Ne vedno, ampak včasih. Če dobi žena tumor na prsih, mož pa pije, menim, da bo težko ozdravela, če se situacija v družini ne bo popravila. Duševne vozle je zagotovo treba reševati. Človeški Jaz je šef. On, Jaz, vedno oblikuje identiteto. Če je človeški Jaz zdrav, je prisoten v vsaki celici. To imenujemo imunost. Imunost je telesna identiteta. Če na nekem mestu iz kateregakoli razloga Jaz ni dovolj močan, se to odpre in nekaj vanj lahko prodre. Kot prvo si moramo zastaviti vprašanje, kako je treba oblikovati okolje sil, da je Jaz lahko prisoten. To gre preko toplote. Večjega zdravila, kot je ljubezen ni. Toplota.
Vprašanje: Katera bela omela, kje naj raste, na katerem drevesu, da je najboljša? Odgovor: To je treba določiti individualno. Bela omela raste na vsakem drevesu, le na rdeči bukvi ne. Potrebno je opraviti obsežno raziskovalno delo, da bi se za posameznika z njegovo vrsto tumorja, našla tista, prava bela omela, ki ga res zdravi. Proizvajalci radi napišejo, da je bela omela iz iglavcev bolj za ženske, druga omela bolj za moške, v praksi pa je stvar drugačna.
Vprašanje: Ali zdravite z belo omelo tudi v primeru, da jemlje pacient veliko drugih zdravil, recimo za srce, za redčenje   13   14   15   16   17