Page 1 - RAK-BOLEZEN ZANIKANJA NAŠEGA BOŽANSKEGA POREKLA?
P. 1

O RAKU ŠE ENKRAT
JE RAK BOLEZEN ZANIJANJA NAŠEGA BOŽANSKEGA POREKLA
Dr. Mario Mayrhoffer Predavanje za društvo Sapientia Ljubljana, 3.12.2015
Prisrčno vas pozdravljam in se zahvaljujem za povabilo. Rad prihajam v Slovenijo, tudi v tej šoli sem že predaval. Danes se bomo ukvarjali s temo rak. Verjamem, da vse, karkoli vam bom povedal, že veste. Mogoče bomo le ozavestili to, kar veste. Predavanje bomo razumeli kot proces transparence in ne transfera znanja.
Rudolf Steiner je rekel, da je rak kot bič človeštva. Ko delam s pacienti, imam resnično občutek, da je zelo veliko bolezni, ki jih lahko strnem v neko skupino, kot da vse tiste, določene bolezni, pašejo skupaj. Bolezen pa, ki jo imenujemo rak, pa ne paše zraven. Rak je čisto posebna bolezen, resnično prava uganka. Če pogledamo, kašne možnosti terapije imamo, vidimo, kako zelo si šolska, običajna medicina, prizadeva, da bi to bolezen razumela, in bi jo lahko obvladovala. Predstavljajte si, da naj bi po prognozi Svetovne zdravstvene organizacije leta 2020 že vsak tretji prebivalec zemlje dobil karcinom. Poglejmo se in se preštejmo, da bi videli, kako bi to izgledalo. Dejstvo je, da marsikdo nosi ta karcinom že s seboj. Rečemo lahko, da je rak zelo pogosta bolezen. To, kar vidimo v praksi je tudi, da dobijo to bolezen vedno mlajši ljudje. Naša najmlajša pacientka je stara 21 let in ima zelo razširjen karcinom na dojki. Ravnokar je končala šolo, naredila prve korake v poslovno življenje in že ima ta resnično razširjen karcinom dojke.
Lahko se vprašamo, kaj se dogaja, zakaj smo ljudje tako zelo dovzetni za to bolezen. Ali si predstavljate, kako ta bolezen zgleda? Si predstavljate, kaj rak pravzaprav pomeni? Nekaj zelo izjemnega je. Raste čisto skrito. Vemo, da potrebuje, včasih tudi trideset let da se potem enkrat pokaže. Ženska, ki pri petdesetih

   1   2   3   4   5