PRIDELOVANJE HRANE V SKLADU S KOZMIČNIMI RITMI
P. 1

PRIDELOVANJE HRANE V SKLADU S KOZMIČNIMI RITMI
Biodinamična živila se odlikujejo po čistih snoveh, predvsem pa po obilici energij življenja. Te omogočajo zdravo rast rastlin, v prehranski verigi pa tudi zdravje človeka. Etri, energije, ki oblikujejo življenje, sodijo k nemerljivim, kozmičnim energijam. Današnja znanost jih ne zmore zajeti in jih je razglasila za nepomembne. V resnici so za vse, kar je živo, odločilne. Steiner uči od kod energije življenja pritekajo in kako s posredovanjem rastlin te energije postanejo dostopne tudi človeku.
Utemeljitev je v samem začetku. Steiner govori o stvarjenju našega osončja, vsega mineralnega, vsega živega, vsega z dušo in duhom obdarjenega na Zemlji. Trak ozvezdij, ki ga imenujemo zodiak, da je kot neke vrste maternica pred tem že obstajal kot rezultat prejšnje evolucije.
V srednjem veku so alkimisti iskali razlog snovem v kozmosu. Za zodiakom so odkrili tri različne kvalitete in govorili o principu Sal, ki tke za ozvezdji Škorpijona, Strelca, Kozoroga in Vodnarja, principu Merkur, za ozvezdji Rib, Ovna, Bika in Dvojčkov in principu Sulfur, za ozvezdji Raka, Leva, Device in Tehtnice. Govorimo tudi o principu Očeta, Sina in Svetega duha. Na rastlinah te različne kvalitete lahko verificiramo.
Ozvezdja pred vsakim od treh principov so štirje viri etrov. Vir kemičnega etra, ki deluje z elementom voda so ozvezdja Škorpijona, Rib in Raka. Vir toplotnega etra, ki deluje z elementom toplota so ozvezdja Strelca, Ovna in Leva. Vir etra življenja, ki deluje z elementom zemlja, so ozvezdja Kozoroga, Bika in Device. Vir svetlobnega etra, ki deluje z elementom svetloba so ozvezdja Vodnarja, Dvojčkov in Tehtnice.
Energije življenja tisočletja pozna in uporablja v akupunkturi kitajska kultura. Elemente so poznali stari Grki. Torej nič novega?
Ko so hierarhije po nalogu Bogov opravljale z darovanjem


   1   2   3