Page 28 - PREDAVANJA O RAKU
P. 28

pride do revmatoidnega artritisa relativno zgodaj. Pri takih obolenjih tudi uporabljamo terapijo z belo omelo, saj bela omela zelo krepi regeneracijo, v kateri tiči tudi naš imunski sistem. Če uspe oblikovati terapijo tako, da se imunskemu sistemu ni treba več boriti proti ostankom, je tako obolenje dobro obvladljivo.
Pravijo, da je predestinacija glede raka povezana z dednostjo. Je to res?
Pojasnilo bi bilo podobno kot pri artritisu. Kljub temu je podedovani rak procentualno zelo nizek, skoraj zanemarljiv. Vendar prestavlja konstitucionalno nagnjenost k prevladovanju degenerativnih tendenc v telesu. To je vidno pri mnogih ljudeh. Človek ni uspel premagati povezanosti in zato je genetska blokada zelo močna. Tako smo pri temi o vlogi pedagogike v življenju, načinu prebolevanja otroških bolezni, kar danes že preprečujejo. Obstaja ogromno raziskav, ki potrjujejo, da je pri ženskah z rakom na dojki zelo velik procent takih, ki so jim bile preprečene bolezni vnetij v času otroštva. Ošpice, recimo, človeku zelo pomagajo, da tisto, kar je podedoval, preobrazi za svoje potrebe. Slovenija ima zelo močno amerikansko medicino. V šoli smo se učili, da moramo otroku, če ima 38 stopinj, dati svečko proti vročini. Tako spodbujamo razvoj raka. V pedagogiki je podobno. Če intelektualna obremenitev otroka ni prezgodnja, lahko proces preobrazbe telesa traja dalj časa in telo otroka lahko svoje organe dobro oblikuje ter zaključi svoj razvoj. To je odlična preventiva proti raku. Treba je torej pustiti, da otrok preboli otroške bolezni in ne uporabljati sredstev proti vročini. Če se dvigne na 39, 40 stopinj, je treba otroka pazljivo spremljati. Dajemo obloge s kisom, arniko ali limono.
Je herpes zoster predstopnja raka?
Ni. Če gre za herpes v genitalijah, ki se pogosto ponavlja, je to posledica specialnega virusa, ki ima tendenco, da se pozneje razvije v rak na materničnem ustju. Normalni herpes pa ni problem. Kaže na to, da imunsko stanje ni dobro.
Kako je z obveznim cepljenjem pri otrocih?


   26   27   28   29   30