Page 22 - PREDAVANJA O RAKU
P. 22

Pri raku tisto, česar človeško telo ne more premagati in mu zato škoduje, deluje kancerogeno. Tipičen primer za to je radioaktivnost. Ne moremo je prebaviti in premagati. V sebi nimamo takih sil. Zato nas zastruplja in uničuje. V principu deluje tako, da krepi vdih, degeneracijo.
Količina beljakovin igra pomembno vlogo. Tuje beljakovine ne moremo izločiti, nalaga se v organizmu. V finem medceličnem tkivu uničuje poti difuzije. Če delate shujševalno kuro ali pa kako dieto, se vedno zmanjša količina beljakovin. Kura čiščenja je pravzaprav izločanje tujkov. Ustrezna dieta z redukcijo beljakovin lahko včasih veliko pomaga pri raku. Toda traja lahko le tako dolgo, dokler organizem ne zaide v pomanjkanje. Po enem ali dveh tednih izgubi organizem toliko beljakovin, da jih ima premalo celo imunski sistem. Proces krvi, proces regeneracije, ne more več delovati. Zaradi tega sem proti Breussovi dieti, ker traja štirideset dni, to je predolgo. Človek na eni strani dela kuro, da bi se izstradal tumor, izstrada pa tudi sile, ki zdravijo. Če se spušča v kaj takega, mora imeti občutek, da v različnih fazah bolezni pravilno določi količino beljakovin. Pri kemoterapiji je veliko beljakovin uničenih. Zato jih je treba nadoknaditi z dobro hrano.
Še nekaj v zvezi z ogljikovimi hidrati. Celica tumorja zelo zanimivo pretvarja ogljikove hidrate. Kljub ponudbi kisika jih pretvarja brez njega. To je nekakšna situacija zadušitve. Normalno rabi naša celica za pretvorbo in izgorevanje ogljika kisik. Pri tem nastanejo tudi odpadne snovi, npr. laktat - mlačne kislina, vendar desno se vrteča. Tako kislino lahko človeški organizem pri pretvorbi uporabi ali pa izloči. Poznate razliko med desno in levo vrtečimi se mlečnimi kislinami? Če polarizirano svetlobo pošljemo na mlečno kislino, jo odbije enkrat na desno, drugič pa na levo. Tista kislina, ki jo odbije na desno, se nahaja v vseh jogurtih. To je dobra mlečna kislina. Levo vrteča se pa nastane v tumorjih. Ne da se je dobro izločati in deluje kot strup. Vsi rafinirani ogljikovi hidrati, ki jih pojemo, predstavljajo v bistvu prehrano tumorja. V prejšnjih časih je bilo to opazno. Če so ljudem, ki so bili že zelo slabotni, dali infuzijo z grozdnim sladkorjem, so tumorji močno rastli. Torej je utemeljeno, zakaj se


   20   21   22   23   24