Page 17 - PREDAVANJA O RAKU
P. 17

hepatitisu; pri kolitisu, kroničnem vnetju črevesja; pri mastopatitnih cistah na prsih, kjer takšno terapijo res priporočamo.
Ali je vseeno, na katerem drevesu raste omela?
Kot ni vseeno, v kateri postelji spimo, ni vseeno, kje rastlina raste. Ker je simbioza med belo omelo in drevesom intenzivna, vpliva drevo na rastlino. Razlikujemo med belo omelo na listavcih in na iglavcih. Bolj agresivna je tista z listavcev, denimo, z jablane; s smreke pa je mnogo blažja. Glede na konstitucijo človeka in na lokacijo tumorja poskušamo izbrati primerno drevo. Priporočila še niso točno določena, zato je naloga zdravnika, da izbor določi po svojem občutku.
Prej ste omenili, naj bi po bolezni raka eno leto trikrat tedensko jemali injekcije bele omele. Zvedela sem, da v Nemciji takšno kuro predpisujejo samo trikrat letno. Kako je s tem?
Moje mnenje je, da mora zaradi globinskega delovanja bele omele miniti precej časa, preden se imunski sistem spravi v red, da se v njem tvori identiteta. Pomembna je ne preveč intenzivna terapija. Priporočamo jo štiri do pet let. V drugem letu delamo že prekinitve - štiri tedne injekcije in štiri tedne pavze.
Kdaj nabiramo omelo?
Poleti. Bela omela je poleti drugačna od bele omele pozimi. Poletno in zimsko je treba mešati, če hočemo imeti celoto. To je nekaj, kar zahteva veliko dela. Proces je zelo kompliciran. Stebla, jagode in sluz, vse je strupeno.
Je bela omela, ce pade z drevesa na tla, res neužitna?
Za tem tiči skrivnost. Bela omela noče na zemljo. V mitologiji je opisano, da so jo Grki nabirali tako, da ni prišla v stik z zemljo. Toda pri izdelavi zdravil se prav pri postopku mešanja trudimo, da jo privedemo v sile zemlje. To je velika skrivnost. Lahko bi rekli, da jo v procesu izdelave zdravil nekako kaznujemo.


   15   16   17   18   19