Page 11 - PREDAVANJA O RAKU
P. 11

zastaviti vprašanje, če je izbrana terapija res najboljša. Kemoterapijo izračunajo po telesni teži. Človeka sploh ne upoštevajo. Nadalje se lahko pri beli omeli vprašamo, na katerem drevesu je rasla. Od tega je odvisno njeno delovanje. Raste lahko na hrastu, jablani, brezi, jelki, boru, glogu, topolu itd. Belo omelo lahko jemljemo kot preventivo. Predstopnja raka je lahko zelo dolga. Za zdravnika je zelo težko vprašanje, ali bi kaj naredil preventivno. Pred seboj imam, recimo, človeka, pri katerem bi v desetih letih lahko prišlo do izbruha raka. Zelo pogosto pri ženskah v meni, ko pridejo v nekakšno krizo obstoja, kjer se lahko pojavijo motnje in depresije; in če obstaja genetska povezava (mati je imela raka), bi priporočil terapijo z belo omelo ali z umetnostjo, in sicer preventivno. Tako bi odstranil vzroke za razvoj bolezni. Preventivo bi izvedel v obliki injekcij. Če belo omelo jemljete oralno, njeno delovanje uničijo sokovi želodca. Lahko jo pijemo kot čaj proti težavam v sklepih, proti nihanju krvnega pritiska, proti visokemu krvnemu pritisku. Nekoč so dajali tak čaj v primeru epilepsije.
Je caj bele omele res dober proti kašlju pri kadilcih?
Konvencionalna medicina pravi, da približno 30% raka povzroča kajenje, torej uživanje tobaka, vendar ne le tobaka, temveč tudi vseh snovi, ki nastajajo zaradi izgorevanja. Zastavil bom zelo pomembno vprašanje: “Ste kadili dolgo?” Cigareta niža telesno temperaturo. Vedno je prisotno vprašanje: “Je kadilec a priori človek, ki mu grozi rak?” Pravijo, da se vsak kadilec prej ali slej sreča z usodno boleznijo. Nekateri res zbolijo, drugi pa že prej umrejo zaradi drugih razlogov. Takšna je resnica. O tem sem pred kratkim bral v čisto navadni onkološki publikaciji.
Opazila sem, da v cloveku jeseni padeta vsebnost bakra in železa, nato pa še hemoglobina. Kaj menite o tem?
Baker in železo sta tesno povezana. Venera in Mars res sodita skupaj. Zakaj se to zgodi jeseni, ne vem. Mogoče je vzrok svetloba, sonce ne sije. Železo je intenziven nosilec svetlobe. To je zelo zanimivo odkritje. Mnogi rakavi bolniki imajo nizko


   9   10   11   12   13