Page 2 - BIODINAMIKI IZDELUJEMO MERKURJEV PREPARAT
P. 2

zakopljemo približno pol metra globoko v oživljeno zemljo kjer ne zastaja voda. Da nam zakopanega zaklada ne bi raznosile miši, obdamo klobaso s kamilico z bezgovimi vejicami. Zasuto jamo obložimo s skalami, saj kamilice rade izkopljejo lisice.
Ko je pomladi Merkur teden dni pred Ovnom, so preparati zreli. Kamilice v črevesju izkopljemo, osušimo in spravimo v šoto. Če je preparat obdan z vseh strani s približno 7 cm šote, ostanejo zbrane energije v njem do uporabe ohranjene.
Okoli 30% mladih v Sloveniji je sterilnih. Pomemben razlog temu je odsotnost reproduktivnoh energij v hrani. Da kmet ne more ponovno sejati pridelanega in mora kupovati vsako leto seme na novo, vemo. Da je hrana, ki ni v zadostni meri nosilec reproduktivnih energij razlog sterilnosti pri živalih in človeku, je ušlo naši zavesti.
Razlogov za biološko-dinamično kmetovanje je veliko. Tudi ta, da so pridelki, pridelani po biološko dinamični metodi z uporabo preparatov polni reproduktivnih energij. Biodinamično pridelano seme dobro kali in novega ne moramo kupovati. Živali in človek, ki se prehranjujejo z biološko-dinamično pridelano hrano, s sterilnostjo nimajo težav.
In še to: Dejstvo, da je šota tako odlična zaščita že marsikje v svetu poznajo. Na Švedskem šoto predelujejo in predejo. Odeja iz šote pod posteljo ščiti pred geopatogenimi sevanji, iz vlaken šote izdelana pokrivala in oblačila, ščitijo pred nevarnim soncem...


   1   2