BIODINAMIKI IZDELUJEMO MERKURJEV PREPARAT
P. 1

BIODINAMIKI IZDELUJEMO MERKURJEV PREPARAT
Cvetoča kamilica se mi zdi podobna brezi. Drobno razvejana posuta z nežnimi belimi cvetovi. Čudno, da ni kot breza Venerina rastlina, temveč so v njej tako močno prisotne sile Merkurja, da je kamilico imenoval Dr.Steiner za rastlino, iz katere izdelujemo Merkurjev kompostni preparat. Ta ureja v živem procese kalcija in krepi reproduktivne energije.
Kako pa Merkurjev kompostni preparat izdelujemo?
Za izdelovanje potrebujemo cvetove kamilice. Pazimo, da so mladi. Ko se cvet kamilice postara, se v košarici oblikuje že kaljivo seme in pogosto so v njej že črvički. Stari cvetovi za preparat niso primerni. Na dan za cvet dopoldne, ko se rosa osuši, nabiramo mlade cvetove kamilice. Osušimo jih in shranimo do jeseni.
Pri vseh kompostnih preparatih imamo opraviti s kompozicijami v katerih se združujejo energije štirih kraljestev narave. Mineralnega, rastlinskega, živalskega in kraljestva človeka. Prispevek rastlinskega sveta je zdravilna rastlina, prispevek živalskega sveta je določen organ določene živali s čisto določenimi sposobnostmi. Delež mineralnega sveta so energije, ki jih prejme preparat pri zorenju v zemlji v čisto določenem času leta. Prispevek kraljestva človeka je, da z razumom obdarjen človek, vse ob pravem času na pravi način naredi in uporabi.
Pri preparatu iz kamilice je živalska ovojnica tanko črevo goveda. Prav iz tistega dela dolgega črevesja krave, ki v trebuhu oblikuje veliko zavijajočo in odvijajočo se špiralo v gesti, kot se nenehno v imploziji in eksploziji gibljejo energije življenja, po Steinerju etri.
Čas zorenja kamilice je čas temnega zodiaka. To je čas od jesenskega do pomladanskega enakonočja, od Mihelovega pa približno do Velike noči. Cvetove kamilice v času okrog Mihelovega rahlo navlažimo in črevo z njimi napolnimo, vse pa


   1   2