Page 6 - RITMI-MARIO MAYRHOFER
P. 6

V Franciji deluje skupina, ki priporoča kemoterapijo ponoči, med drugo in četrto uro. Takrat lahko doze povišajo, brez da utrpi organizem veliko škode. To resnično delajo. Verjamem, da se bo v bodočnosti iz teh začetkov še veliko razvilo in bomo predpisovali zdravila ob času, ki ustreza ritmom organizma. Če priporočamo, jemati zdravila trikrat na dan je to res brez vsake fantazije. Kortizon dajemo zjutraj, ker mnogo bolje deluje, če ga dajemo v dnevni ritem človeka.
Pokazal vam bom nekaj slik.
Iz davnih časov je znano, da določene ptice pojejo samo v določenem času dneva, samo ob določeni uri. Spodaj vidimo neke vrste uro. Svoje čase so se ljudje s tem ukvarjali. Kako bi bilo, da bi se človek ravnal po ptičjem petju?
V naravi se mnoge stvari ritmično oblikujejo. To je naravni tok neke reke. Reka nikoli ne teče naravnost razen, če jo človek v to prisili. Naravni tok vode pa so vedno take krivulje. Ali pa, če gledate vodo kako teče spomladi, ko se topi sneg. Vedno dela majhne valove. V vodi in v tekočem elementu je nekaj kot sposobnost, oblikovanja ritmov. Ritmi so seveda ozko povezani z vsem tekočim.
Kaj pa je tole? Kamen iz ledvic je. Če ga prerežemo vidimo, da se štiriindvajset ur nekaj odlaga v tem kamnu. To spodaj je en dan,. Zanimivo. To je bil članek v časopisu. Nekaj podobnega najdemo pri lesu, kot letnice v lesu. Iz teh lahko tisti, ki se na to spoznajo, veliko odčitajo.
Zdaj pa še enkrat malo bolj točno ritem v človeku. V človeku najdemo mnoge ritme. Najdemo ritme, ki so v centralnem živčnem sistemu, tukaj spodaj na primer. Ta ritem se ponavlja v delcih sekunde. Če je neka spodbuda na živcu se to registrira s čisto kratkimi ritmi. Tukaj imamo še enkrat kratke ritme v bronhijih. Na bronhijih so majhni bički ki transportirajo sluznico proti izhodu. Pri tem se gibajo v kratkih ritmih, desetinko sekunde. Tudi pri dejavnosti možganov, ki jo zaznavamo pri EEG- ju, najdemo zelo hitre ritme. Te ritme najdemo v sistemu


   4   5   6   7   8