Page 16 - RITMI-MARIO MAYRHOFER
P. 16

evritmijo. Študija je pokazala, da nič ne gradi ritma lepše kot evritmija. Kronobiologi niso doslej odkrili nobenega drugega postopka ali videli kaj drugega, kar človeka tako dobro ritmizira kot evritmija. Nobeno petje, noben govor, nobena meditacija. In ugotovili so še nekaj: če ljudje nekaj časa delajo evritmijo, naenkrat bolje spijo. Če nekaj tednov delate evritmijo, se kvaliteta spanja bistveno izboljša, kar se lahko odčita tudi na ritmih. Sposobnost ritmov se dvigne.Še grafični prikaz o nesrečah na gradbišču v procentih. Bela markacija kaže, da v času, ko so delali evritmijo ni bilo nobenih nesreč. Tudi v naslednjih letih se je izkazalo, da pri uvedbi evritmije ni bilo nobenih nesreč. Rezultati so neverjetni. Pri nas tečejo na velikih gradbiščih štiri študije, saj zavarovalnice prihranijo ogromno denarja, če nesreč ni. Predstavljate si, da za evritmijo ni potrebna posebna izobrazba. To je nenavadno. In evritmija je izjemnega pomena za oživljanje vseh ritmov v človeku, je res terapija. Ta graf kaže naše normalno neritmično življenje, takole pa se mi lahko s pomočjo evritmije pomagamo, da iz teme spet pridemo ven. Ritem nadomešča moč. In še nekaj, kar je rekel Mahatma Gandi, namreč: Tisti, ki hodi svojo pot v sozvočju z ritmi življenja ni nikoli utrujen. In še: Kdor dela iz ljubezni, dela v skladu z ritmi življenja. S tem bomo končali. Zahvaljujem se za vašo pozornost. Še kakšno vprašanje?
Na vprašanje: Ali res v človeškem življenju opažamo sedemletne ritme, ki so pod vplivom posameznih planetov? Prvih sedem let Lune, drugih sedem let Merkurja, tretjih sedem let Venere, trikrat sedem let pod vplivom Sonca, nato sedem let Mars, sedem let Jupiter in sedem let Saturn..
Seveda je temu tako. Sedemletni ritem je eden od ritmov v človeškem življenju. Imamo pa tudi druge ritme, na primer tako imenovan ritem Luninega vozla s približno osemnajstimi leti in nekaj meseci. Tudi desetletni ritem najdemo, in sicer v odnosih. Vse to lahko opazujemo. Veliko tega je razvila antropozofija iz zapuščine Rudolfa Steinerja.
Na vprašanje: Kako vpliva Lunin vozel?Lunin vozel traja


   14   15   16   17   18