Page 2 - LOTIMO SE DELA
P. 2

pošilja na Zemljo eter življenja. Ta gradi korenine. Pri redkvicah, rdeči pesi, korenju, čebuli, pastinaku, krompirju, česnu, spodbuja prav to, kar uporabimo za hrano. Če te rastline sejemo 4.3. bodo dobile obilno popotnico za oblikovanje korenin. Od 5. do 8. marca je ves čas razen četrtka popoldne, ko čas lahko izkoristimo za posevke ali okopavanje cvetlic ali cvetočih grmovnic, za delo z rastlinami neprimeren. Razlogi so najprej prekrivanje Merkurja in Venere, nato prečka eden od planetov pot Sonca, za tem sta Mars in Pluton v opoziciji. Nato se kozmos umiri in od 13. ure priteka do 10.3. iz ozvezdja Rib kemični eter. Pravi čas za posevke solate, radiča, špinače, endivije, kolerabice, zelja, cvetače, ohrovta, pora, drobnjaka, peteršilja, blitve... 11.3. je spet neprimeren dan. Luna je v največji bližini Zemlje, v Perigeju. Pritisk, ki ga Zemlja čuti, dela takrat posejanim rastlinam težave. V vrtu ne delamo. Luna pride 11.3. spet pred ozvezdje, ki seva toplotni eter in gradi plodove. Kar se dela z rastlinami tiče, velja isto, kot je veljalo 2.3. Razlika je v poziciji Sonca, ki je do 11.3. posredovalo izpred Vodnarja svetlobni eter, sedaj pa izpred Rib mesec dni kemični eter.
Ko potuje Luna od Strelca do Dvojčkov se pred zodiakom njeni loki dvigujejo. Ko potuje od Dvojčkov do Strelca, njeni loki pred zodiakom padajo. Govorimo o času za obiranje in času za presajanje. Čas za presajanje imamo od 16. do 27.3. Posevke rastlin, pletje ali okopavanje opravljamo na za rastlino tipičen dan ne glede na Lunine loke. Pri pikiranju ali presajanju sadik, grmovnic ali dreves pa izbiramo čas za presajanje. Luna usmerja na svoji padni poti sokove v korenine in na novo rastišče presajena rastlina se bo lažje ukoreninila.
Ta mesec bo Velika noč, dogodek, ki Zemljo vsako leto pretresa. Posevki na Veliki petek, Veliko soboto ali Velikonočno nedeljo kalijo slabo in se slabo razvijajo. Tiste dni bo bolje, da razmišljajmo o misteriju na Golgoti. Čas za to, da ga doumemo, je kozmos odmeril in potruditi se moramo.


   1   2   3