Korenina svetlobe
P. 1

KORENINA SVETLOBE – YAM D2
Kako izdelam D2 – potenco korenine svetlobe (v nadaljevanju YAM), ki je primerna in zadostna za oskrbo človeka kot dodatek moki za peko kruha
Človek bi potreboval v kruhu 10% korenine svetlobe.Toliko jo vsaj zaenkrat ne moremo pridelati.
Antropozofski lekarnar g. Wuerthle, ki sodeluje v projektu pridelovanja in raziskav korenine svetlobe Dioscorea batatas na Andreashof v Überlingenu ob Bodenskem jezeru, je v sodelovanju z Wolfgangom Findeisnom razvil metodo potenciranja korenine svetlobe v D2, ki nam v pravšnji meri posreduje potrebne učinke svetlobnega etra.
Nadaljevanje potenciranja v D3 in uporaba D3 korenine svetlobe ni priporočljiva.
Postopek:
Potrebujemo 1,8 kg pirine moke in 100 g kot moka zdrobljenega YAMa
I.
1.
Korenino svetlobe – v nadaljevanju YAM – previdno operemo in ne odstranimo majhnih koreninic, ker je v njih izjemno veliko učinkovin. Na dan za cvet narežemo v kolute in posušimo, suhe kolute staremo kot moko drobno v porcelanskem terilniku.
2. Vzamemo 900 gramov pirine moke in delimo na tri dele
3. - Tretjini moke, t.j. 300 g dodamo 100 g zdrobljenega YAMa in vse skupaj v porcelanskem terilniku taremo s kroženjem v desno 6 minut. Nato vzamemo lopatico in 4 minute maso iz roba porivamo proti centru terilnika, torej kaotiziramo. - Nato ponovno s krožnimi gibi v desno taremo maso 6 minut in ponovno 4 minute z lopatico porivamo od roba proti centru terilnika, torej kaotiziramo.
Skupaj smo obdelovali mešanico 2 x 10 minut = 20 minut
4. Tej tako obdelani masi dodamo naslednjih približno 300 g pirine moke ter ponovimo postopek, opisan pod točko 3.
Ponovno smo obdelovali maso 2x 10= 20 minut.
5. Tej tako obdelani masi dodamo še ostanek pirine moke in ponovimo postopek


   1   2