Page 15 - KAJ NAS V RESNICI PREHRANJUJE
P. 15

Glede na poljedeljstvo pa imamo tudi drugi aspekt. Pri tem ne gre toliko za medicinsko plat, temveč za vprašanje krogotoka energij. Vanson je te stvari prikazal za telo; če dokaže, ali telo ima energijo, odgovori tudi na vprašanje, kaj telo izloča, v kakšni meri lahko telo regulira svoje energije in ali je pretok energij skozi telo v redu. V telesu ne sme biti blokad energij, pa tudi neurejenega odtoka energij ne sme biti. Nekaj podobnega velja tudi za prst na naši njivi. Če hočete dobro gospodariti s humusom, potem je gnojilo neke vrste akumulator. Karakteristika dobre njive je v tem, da svoje snovi in energije dobro zadrži v sebi, da jih po možnosti čim manj izdiha, ter da se čim manj mineralizira in na ta način izrodi.
Predstavljajte si sledeče: debel sloj asfalta ne zadrži nežne rastline, da se prebije skozi. Rastline kažejo, kakšno silo imajo. Študiral sem poljedelstvo in v svoji neumnosti sem verjel, da sem pameten. Nisem mogel razumeti, kaj se pravzaprav dogaja, če se neka rastlina prebije skozi asfalt. Malo je tistih knjig, ki resnično opisujejo to, kar rastline rabijo. Na splošno piše, da za dober donos pšenice rabiš 500 milimetrov padavin ter toliko in toliko dušika, fosforja in kalija. Resnica pa je, da rastline rastejo iz sile in energije. Razumete moj problem?
Bil sem v predstojništvu raziskovalnega centra Demeter in moja naloga je bila, da delujem kot svetovalec, da sodelujem pri izobraževanju ljudi. Pri tem nisem nikjer našel pametne razlage za rast plevelov. K sreči sem imel še druge probleme. Potem sem naenkrat odkril, da lahko v glavnem vse probleme razumeš po enem sistemu. Povedal vam bom nekaj o alergiji in to vam bo pomagalo razumeti vprašanja plevelov.
Alergija je tako rekoč izrastek v organskem sloju človeka. Temelj tega je snov in ta nekaj izzove. Ta snov je lahko slaba prehrana, to so lahko dlake mačke in podobno. Toda snov prav gotovo ni pravi razlog. V trenutku, ko uredite svojo presnovo, je problem po navadi rešen. Pijte čaj iz koprive. Pogosto ta pomaga. Če je problem tudi v zvezi z jetri, jejte veliko regrata; to pomaga. Če presnovo uredite, potem stvar, ki je izzvala alergijo, ne igra


   13   14   15   16   17