Page 12 - KAJ NAS V RESNICI PREHRANJUJE
P. 12

pojedel. Saj sami veste, da je dobro seno za teleta nekaj drugega kot za konje. In ista stvar velja tudi za zelenjavo; imamo tako zelenjavo, ki jo je treba kuhati, in tako zelenjavo, iz katere brez nadaljnega lahko delamo surove solate. Vedno pa je odločilno, da organizem sprejemnika to lahko prebavi.
Najpomembnejše , kar vam lahko povem, je tole; človek prav gotovo ne živi od tega, kar poje. Ne živimo od tega, kar prebavimo, tudi od tega ne, kar lahko uporabimo za izgradnjo svojega telesa. Živimo od tega, kar gradi red v našem organizmu.
Vsak od nas mora najti svojo identiteto. Kako hitro lahko živila vplivajo na naše dostojanstvo, ve prav dobro vsak, ki je na nekaj alergičen. Delam za velik sadovnjak v Porenju. Tam pridelujejo jabolka po biološko dinamični metodi. Ljudje, ki so alergični na jabolka, ta jabolka lahko jejo. To bi formuliral takole: gre za to, da lahko gredo alergiki svojo pot, ne da bi jih slaba jabolka motila. Mi torej potrebujemo tako hrano, ki nam pomaga, da lahko gremo svojo pot. Druge stvari niso posebno pomembne. Mogoče namesto jabolk jemo hruške. Pomembno je le, da tečejo procesi v telesu pravilno.
V našem elektrokemičnem laboratoriju smo se lotili že marsičesa. To leto se bomo posvečali predvsem vprašanju energetske zveze med zemljo in rastlino, ki raste na njej. Rastline namreč rastejo različno glede na tla, na katerih so, ne glede na to, da so izpostavljene enakim vremenskim pogojem. Kaj pa prihaja iz tal? Ne samo snovi. Torej bomo poskušali to energetsko plat z našo metodo opisati. Kvalitete kot take pravzaprav ni mogoče meriti. Kvaliteta je tisto, kar se kaže pri sprejemniku, tistem, ki to hrano je.
Vprašanje: Kako naj delamo meditacijo s semenom?
Odgovor: Nič si ne izmišljajte, delajte neposredno iz svojih izkušenj. Opazujte določeno seme, izberite si kvadratni meter ali kvadratni centimeter zasejane površine in jo opazujte. Vzemite sliko v svojo zavest in s svojo zavestjo poskušajte priti v proces.


   10   11   12   13   14