Page 2 - KREMEN IZ ROGA IN SKRIVNOST SVETLOBE
P. 2

korenje ko je koren že rahlo obarvan, za solato ko že zavija liste, za zeleno ko že dela gomolj ...
Preparat praviloma uporabimo zjutraj. Z mešanjem začnemo pol ure pred sončnim vzhodom, ko je preparat zmešan pa ga takoj kot meglo pršimo po rastlinah, vsekakor najpozneje do 8. ure. Škropljenje v opoldanskem času ali ob napačni fazi razvoja rastlini lahko škoduje; lahko pride do ožiga ali prehitrega zorenja.
Škropljen ob pravem času preparat povečuje pridelke in izboljša kvaliteto snovi, ki jih rastlina oblikuje. Dogodi pa se še mnogo več.
Steinerjeva učenka Marija Thun priporoča, naj bi vsako rastlino škropili s kremenom trikrat na za rastlino tipičen dan, toda pred različnimi zodiakalnimi ozadji. Tako se v rastlini oblikujejo univerzalne človeku potrebne prehrambene kvalitete. Tako denimo žita, paradižnik ali sadje enkrat ko potuje Luna pred Strelcem, enkrat ko potuje pred Ovnom, enkrat ko potuje pred Levom. Enkrat pred ozvezdjem pred iz globin kozmosa delujočim principom Sal – Oče, enkrat principom Merkur – Sin, enkrat pred v ozadju delujočim principom Sulfur – Sveti Duh.
Kremen omogoči rastlini, da se poveže z energijami iz globin kozmosa, tudi tistimi, ki so botrovale odločitvi Bogov: »Naredimo človeka, podobo, ki bo nam enaka«. Z uporabo kremena iz roga pridelana hrana bo človeku na vseh njegovih ravneh, predvsem tudi na nivoju duševnosti in duha prava in potrebna spodbuda. Spodbuda za razvoj človeka kot moramo postati.
Serafi, najvišja angelska hierarhija je kot prva sprejela voljo Bogov in svojo nalogo v procesu stvarjenja. Posredovali so jo naslednji hierarhiji kerubom, skupaj z darilom iz sebi lastnega: svojo svetlobo. Pri kremenu iz roga nadaljuje človek stvarniško delo s Serafom lastno angelsko substanco.


   1   2