Page 1 - KREMEN IZ ROGA IN SKRIVNOST SVETLOBE
P. 1

KREMEN IZ ROGA IN SKRIVNOST SVETLOBE
Biodinamiki delamo po Steinerju preparate. Če si predstavljamo etre kot darovan potencial ozvezdij zodiaka, so planeti, ki energije življenja prevevajo z ritmi. Vse živo je z njimi prežeto. Živega brez ritmov ni. Bitje srca, dihanje, delovanje jeter ... odseva z ritmi Sonca, Merkurja, Jupitra prežete etre...
Steinerjevi kompostni preparati so koncentrati energij življenja v inačicah šestih klasičnih planetov našega osončja.
Pri preparatu gnoj iz roga in kremen iz roga srečamo druge razsežnosti. Gnoj iz roga spodbuja rastlino, da se bolje poveže z zemljo. Kremen iz roga rastlini pomaga, da se dobro poveže z energijami kozmosa, predvsem, da bolje obvladuje energije svetlobe.
Preparat kremen iz roga izdelujemo tako, da drobno strt kremen, še bolje kristal gorska strela, zmešamo z vodo in nalijemo v lep kravji rog. Po 24 urah vodo, ki se je nabrala odlijemo, rog zamažemo z glino in zakopljemo približno 60 cm globoko v oživljeno zemljo. Rog zakopljemo letos 18. maja, izkopljemo pa 6. novembra.
V času, ko potuje Sonce pred svetlim zodiakom, je rog napolnil kremen z energijami poletja, s kozmično energijo svetlobe in toplote.
Za uporabo za naprstnik preparata v 40 l mlačne deževnice močno mešamo eno uro nenehno zdaj v eno, zdaj v drugo smer. Četudi prepariran kremen obleži na dnu posode, je po eni uri mešanja vsaka molekula vode nosilec energij, ki jih je v sebi zbral kremen.
Preparat deluje na rastlino preko njenih zelenih listov in pravi čas uporabe preparata kremen iz roga je za vsako rastlino posebej določen. Za žita je to čas, ko se oblikuje drugi par listov, za


   1   2