Page 1 - ISKOPLJIMO PREPARATE
P. 1

ISKOPLJIMO PREPARATE
Ozvezdja, pred katerimi potuje Sonce od začetka pomladi do konca poletja imenujemo svetli zodiak. Takrat so dnevi daljši od noči in duša Zemlje je bolj v kozmosu kot pri Zemlji. Ko so dnevi krajši od noči, potuje Sonce pred ozvezdji temnega Zodiaka. Duša Zemlje je takrat boj pri sebi kot v kozmosu. Za ozvezdji zodiaka so alkimisti odkrili delovanje treh principov: za Škorpijonom, Strelcem, Kozorogom in Vodnarjem je delujoč princip Sal, za Ribami, Ovnom, Bikom in Dvojčkom princip Merkur in za Rakom, Levom, Devico in Tehtnico je delujoč princip Sulfur. Lahko bi jih poimenovali tudi princip Očeta, Sina in Svetega duha.
Biodinamika postavlja v ospredje delo z energijami: da dobi rastlina iz kozmosa kar najodličnejšo popotnico za dobro in zdravo rast, izbiramo pravi trenutek za setev in nego. Razen tega izdelujemo in uporabljamo preparate, ki so koncentrati čisto določenih energij vitalnosti.
Preparate izdelamo tako, da zdravilna zelišča v živalskih ovojnicah – ki jih bomo kot kažejo poizkusi lahko zamenjali z debli dreves - izpostavimo delovanju čisto določenih energij kozmosa. Gnoj iz roga in kompostne preparate iz hrastovega lubja, kamilice, regrata in rmana zakopane v zemlji prepustimo delovanju v času, ko je Zemlja zelo »pri sebi«, ko iz globin kozmosa deluje na Zemljo princip Očeta.
Merkur je toplotni planet. Ko pride spomladi malo pred ali malo za Soncem pred ozvezdje Ovna, ki je vir toplotnega etra, premaga njegova toplota s toplotnim etrom Ovna, zimske sile kristalizacije. Biodinamiki govorimo, da v tla pride toplota. Po enem tednu takega, toplotnega delovanja Merkurja pred ozvezdjem Ovna, so za Mihelovo delovanju Zemlje prepuščeni preparati zreli in jih lahko izkopljemo. Letos je to 16. aprila. Tega dne je delujoč element toplota in dan je za izkop primeren. Jame, v katere smo preparate zakopali, previdno odkopljemo. Posebej pri kamilici in


   1   2