ČAS JE ZA IZDELOVANJE PREPARATA GNOJ IZ ROGA
P. 1

ČAS JE ZA IZDELOVANJE PREPARATA GNOJ IZ ROGA
Rastlina raste iz energij Zemlje in energij kozmosa.
Najdragocenejša Steinerjeva zapuščina so preparati, s katerimi rastlini povezovanje z energijami Zemlje in kozmosa omogočimo. V času okoli Mihelovega, je čas za izdelovanje gnoja iz roga.
Zakaj Mihelovo?
Mihelovo je praznik svetlobe. Podobno kot Božič, Velika noč in Janezovo vabi k razmišljanju, kaj se v kozmosu dogaja in odkrivanju povezanosti z makrokozmičnim dogajanjem. »Brez upoštevanja kozmosa duhovni napredek človeka ni mogoč«, pravi Steiner. Po stoletju odtujenosti je čas, da si dogajanja v kozmosu spet ozavestimo, se s postopnim doumevanjem govorice kozmosa z njim povezujemo.
Mihelovo je čas ravnotežja med svetlobo in temo. Bi morali razumeti tehtnico v roki bitja z imenom Mihael, meč v drugi roki, zvezdne utrinke, ki jih je na nebu v tem času največ, tudi drugače? Kaj pa je v tem času z Zemljo? Na svoji poti okoli Sonca v času od Božiča do Janezovega svojo dušo izdihne v kozmos. Za Janezovo, 24. junija se spet začne vdih, ki se konča za Božič, ko je Zemlja čisto pri sebi.
V času, ko so dnevi krajši od noči, zakopljemo 60 cm globoko v oživljeno zemljo kravje rogove, ki jih napolnimo z lepo oblikovanim kravjekom.
Rog ima svoj pomen. Njegova naloga je, da iz prebave srka od krme ločene, neurejene etre, jih v svoji spiralni vedno ožji obliki vodi do konice, jih tako vse spravi v red in urejene seva nazaj v telo. Odraz v rogovih urejenih substanc najdemo v urejeni, dobro organizirani strukturi energij v vsem, kar nam krava daje. Svojo funkcijo opravljajo rogovi tudi, ko so napolnjeni s kravjekom v


   1   2