Page 7 - DR. ZWIAUER-HRANA JE ZDRAVILO
P. 7

boleznim vedno znova prihaja do tega, da otroci dobijo neke vrste bolezen, ki pa je ne bi dobili, če bi otroške bolezni normalno preboleli. Seveda pa ne bi hotel s tem reči, da je stalno zvišana temperatura ali neko kronično vnetje nekaj dobrega. Kronično vnetje namreč kaže, da organizem nima dovolj moči, da bi se močno boril in premagal bolezen. To pomeni: Tako bolezen, ki je kronična ali z nizko vročino, je treba pravzaprav spodbuditi. To je npr. eden glavnih problemov pri revmi. Tam imamo pogosto opraviti s tem, da se nekako počasi začne vnetje. Reakcija organizma poskuša bolezen nekako premagati, toda nima dovolj moči za to. V takem primeru je lahko prava stvar spodbuditi to bolezen, ne pa se boriti proti njej. Pri bolezni se pogosto zgodi, da ne znamo razlikovati, kaj je pravzaprav bolezen in kaj poskus telesa, da bi ozdravelo. Pri revmi izgleda, da je tako, da poskusi vnetij predstavljajo pravzaprav poskus telesa, da uniči pravo bolezen s procesi, ki jih spremlja vročina, toda organizem nima dovolj moči za to. Na vsak način pa je v takem primeru napaka zdravnika, če se bori proti vnetju.
Torej: V našem času je pomembno prepoznati, kako pomembne in dragocene so pravzaprav bolezni, ki jih spremlja vročina. Danes je problem v tem, da mnogi ljudje sploh nimajo več teh sposobnosti, da bi razvili vročino. Ti ljudje so pravzaprav v nevarnosti, da zbolijo za rakom. Obstojajo študije, ki jasno kažejo, da tisti ljudje, ki so na intenziven način preboleli otroške bolezni, v poznejših letih mnogo manj zbolevajo za rakom kot tisti ljudje, ki že desetletja niso imeli nobene bolezni, ki bi jo spremljala vročina. Vsakdo, ki njegovo bolezen spremlja močna vročina, bi zaslužil, da mu čestitamo in mu povemo, da je s tem naredil veliko v prizadevanjih, da ne dobi raka.
Na drugi strani pa ni dobro pretiravati. Lahko nastopi situacija, pri kateri je jemanje antibiotikov smiselno. Toda jemanje antibiotikov prav gotovo ni smiselno pri nenevarnih boleznih in vnetjih.
Zdaj pa spet nazaj k problemom prehrane.


   5   6   7   8   9