Page 5 - DR. ZWIAUER-HRANA JE ZDRAVILO
P. 5

vrsti je to grozdni sladkor, ki pa mora imeti določeno kislost in koncentracija tega sladkorja mora biti točno uravnana z enakim naponom ali ozmotičnim pritiskom, da ga kri lahko sprejme. Samo pod določenimi pogoji nam nekaj takega uspe in prav grozdni sladkor je za to posebno primeren, saj ga kri hitro sprejme in grozdni sladkor predstavlja najmanjši odpor za organizacijo človeškega jaza. Ta problem slabljenja imunosti postaja vse bolj nevaren v našem času. Ljudje so vedno bolj občutljivi za najrazličnejše povzročitelje bolezni, ki napadajo imunski sistem. Pri tem ne mislim samo na cvetni prah (cvetni prah so beljakovine), temveč tudi na prah v hiši in vse mogoče. Praktično ni na svetu več nobene substance, proti kateri človek ne bi mogel biti alergičen. Narejeno je ogromno najtočnejših analiz, v katerih se skuša ugotoviti, proti čemu vse je človek alergičen in vedno bolj problematično postaja, kako človeka zaščititi pred temi alergeni. Vedno znova se dogaja, da pride k tistim substancam, na katere je človek alergičen, spet in spet kakšna nova, in da je ta borba pri alergičnih ljudeh pravzaprav borba, ki ima slabe izglede za uspeh. Vprašanje, ki si ga moramo zato danes zastavljati, kaj je tisto, kar imunskemu sistemu posebej škoduje in predvsem, kaj lahko naredimo, da bi imunski sistem ojačali, postaja vedno bolj pomembno in čisto jasno je, da z antibiotiki slabimo imunski sistem. Zakaj? Mikroorganizme namreč na ta način okrepimo. Svet mikroorganizmov razvije imunost proti nekemu antibiotiku in to v relativno kratkem času. To pomeni: mikroorganizmi se naučijo shajati s temi antibiotiki. Čudoviti uspehi, ki smo jih imeli v začetku po odkritju antibiotikov, pripadajo res preteklosti. Mikroorganizmi so dandanes že v taki meri odporni proti antibiotikom, da si moramo izmišljati vedno nove kombinacije in uporabljati vedno močnejše koncentracije. Gledano v bodočnost, nimamo v boju z mikroorganizmi nobene možnosti, ker so ti enostavno sposobnejši od nas. Na drugi strani pa jemljemo organizmu priliko konfrontacije s temi mikroorganizmi, ker smo jemali antibiotike. Organizem je le opazovalec bolezni, saj je antibiotik je tisti, ki se bori z


































































































   3   4   5   6   7