Page 17 - DR. ZWIAUER-HRANA JE ZDRAVILO
P. 17

sistem človeka dovolj močan, da premaga bolezen. Pri majhnem otroku je to običajno slučaj. Če pa imunski sistem ni dovolj močan, bo zdravnik posredoval, morda celo z antibiotiki. Znan mi je primer iz antropozofske klinike v bližini Stuttgarta. Tam so večino starih ljudi, ki so imeli pljučnico, uspešno zdravili s homeopatskimi, antropozofskimi zdravili. Ne vem točno, kolikšen procent starih ljudi je bil tako ozdravljen, vsekakor pa preko sedemdeset procentov. Gotovo so primeri, kjer je treba reči, tako ne gre tako naprej, in je treba posredovati. Vedno je odvisno od zdravnika, kako oceni samoozdravitvene moči bolnika.
Na vprašanje: Naravni vitamini v veliki dozi ne škodujejo. Ali veste, da na eni tableti askorbinske kisline piše, da odgovarja štiridesetim limonam. To je noro; naj nekdo poskusi pojesti štirideset limon.
Na vprašanje: Če država zahteva obvezno cepljenje otrok je to hudo. Svetujem vam, da se branite proti temu. Obstaja že dosti literature na to temo, kako problematična so cepljenja.
Na vprašanje: Prav gotovo je dobro, če je velik del hrane surova hrana. To pa je pa treba jemati čisto individualno. Vsak človek mora čutiti, ali mu nekaj dobro de ali ne. Dokler človek nima problemov in ima rad presno hrano, je prav gotovo surova hrana boljša. Če pa je ta za organizem prezahtevna, jo moramo kuhati.
Na vprašanje: Vitamini in minerali niso naravno pridobljeni, če ni na embalaži to izrecno omenjeno.
Na vprašanje: Ali so naravni vitamini obstojni, je različno od vitamina do vitamina. Imamo vitamine, ki so občutljivi za temperature, svetlobo itn. Če je nekaj segreto na sto stopinj celzija, prav gotovo nima več učinka vitamina C. Vročina uničuje učinek vitamina C. Vitamina A in B pa sta še vedno v kruhu, ki je pečen. Torej, to je zelo različno. Najbolje je, da ne jemljete nobenih vitaminskih preparat temveč jeste sveže sadje in zelenjavo. Nedvomno je tako, da vsebnost vitaminov pada tudi


   15   16   17   18   19