Page 3 - DIVJA ŠČETICA PROTI BORELIOZI
P. 3

žlico tinkture iz ščetice trikrat dnevno pred jedjo, tri mesece. To zdravljenje je bilo uspešno.
Pogosto se pri jemanju tinkture stanje začetno poslabša. Pojavijo se bolečine pa tudi izpuščaji. Nato sledi izboljšanje. Za zdravljenje borelioze razen alkoholne tinkture lahko uporabimo tudi čaj iz korenin ščetice ali zdrobljene korenine ščetice v medu.
Priprava čaja: Čajno žličko zdrobljene korenine na hitro prevremo, po 10 minutah precedimo in pijemo tri skodelice na dan, pol ure pred jedjo. Prašek z medom je primeren predvsem za otroke, naredimo pa ga takole: Za vsak dan posebej si zmešamo čajno žličko drobno zdrobljene korenine ščetice z dvema čajnima žličkama medu. Uživamo po eno žličko trikrat dnevno, pol ure pred jedjo.
Dr. Storl opozarja na pri nas že dokaj pozabljen odnos do stvari, na to, da moramo biti z vsemi čuti prisotni pri jedi in hrano uživati. Tudi naš odnos do rastlin mora biti podoben. Ajurveda uči, da se je treba rastlini približati s spoštovanjem in jo prositi za pomoč. Po prepričanju indijanskih šamanov nas zdravi duh rastline in ne snov.
Posamezne sestavine ščetice so raziskali predvsem v tradicionalni kitajski in japonski medicini, manj pa v zahodni medicini. Tradicionalno so jo uporabljali pri zdravljenju putike, artritisa, vodenice, revme, zlatenice, pri žolčnih težavah, pri dermatozah, aknah in v novejšem času pri boreliozi.
Že grški zdravnik Dioskorides je priporočal kremo iz ščetice za zdravljenje aken. Italijanska ljudska medicina priporoča za izločanje urina in čiščenje organizma prevretek 2g korenin v 100 ml vode. Vsako jutro spijemo na tešče majhno skodelico tega prevretka.
Zdravnica iz Dunaja poroča, da je pozdravila zelo občutljivega otroka z vodo, ki se nabira med listi ščetice. O zdravilnosti te


   1   2   3   4