Page 2 - DIVJA ŠČETICA PROTI BORELIOZI
P. 2

Značilen za celotno rastlino je izrazito grenak okus .Tradicionalna kitajska medicina jo označuje kot »blago toplo«, kar pomeni, da pospešuje presnovo in razgiba energijo Či. Grenak okus deluje odvajalno, razstrupljevalno, protivnetno. V majhnih odmerkih spodbuja prebavo. Sladka komponenta rastline tonizira in izravnava, ostra komponenta pa spodbuja potenje, sprošča blokade, razgiba življenjsko energijo Či in kri. Krog njenega delovanja so ledvica in jetra. Ščetica preprečuje osteoporozo, preprečuje prezgoden porod, zavira razvoj streptokoka pljučnice in krepi uterus. Tradicionalna kitajska medicina jo uporablja v mešanici z drugimi učinkovinami. Avtoritete naravnega zdravljenja zahodnega sveta priporočajo pri zdravljenju borelioze ščetico brez dodatkov.
Priprava tinkture Korenine ščetice kopljemo po prvem letu rasti, ko rastlina še ni delala stebla in cvetov na dan za korenino v času za presajanje v zimskem času, najpozneje do začetka aprila. Rozeta je takrat lepo oblikovana in zimzelena. Razvejano korenino previdno očistimo, da ne poškodujemo povrhnjice, saj vsebuje prav ta največ učinkovin. Očiščene korenine drobno narežemo in damo v kozarec z navojem. Poln kozarec prelijemo z žganjem, dobro zapremo in pustimo na toplem mestu. Po treh tednih tinkturo precedimo. Matthew Wood, avtoriteta na področju naravnega in tradicionalnega zdravljenja priporoča pri boreliozi po tri kapljice te tinkture trikrat dnevno. Kura naj bi trajala 3-4 tedne in ponovili naj bi jo še po tri dni zapored v sledečih 12 mesecih, da bi preprečili vsakomesečno razmnoževanje borelij. Rezultati njegovega zdravljenja so bili izjemni.
Dr. Storl, ki je boreliozo sam prebolel in pravi, da so te količine prenizke. Pri lastnem zdravljenju je jemal po eno jedilno žlico tinkture trikrat dnevno, pol ure pred jedjo. Jaz sama sem bila zaradi posledic okužbe z borelijo invalidsko upokojena in zdravljenja, ki jih ponuja naša običajna medicina, mi niso pomagala. Ko sem izvedela za ščetico, sem si tinkturo sama pripravila in sledila navodilu dr. Storla. Jemala sem po eno jedilno


   1   2   3   4