Page 1 - BIODINAMIKA - JE DELO V SKLADU S KOZMIČNIMI...
P. 1

BIODINAMIKA – JE DELO V SKLADU S KOZMIČNIMI RITMI VSE?
Rudolf Steiner je bil mistik, filozof in znanstvenik. Od svojega 8. leta je zaznaval duhovni svet tako jasno, kot materialni svet. Ko je dal l. 1924 temelje biodinamike je probleme naših dni videl.
Potem, ko je v enem svojih predavanj omenil, da Zemlja umira in je naloga človeka, da jo oživlja, so ga veleposestniki prosili za nasvet, kako naj se te naloge lotijo. Da je stvarniških sil, ki pritekajo na Zemljo vse manj, je po Steinerju povezano z razvojem človeka, ki je dosegel že tako stopnjo zrelosti, da manjkajoče stvarniške sile iz svoje duhovnosti lahko nadoknadi. V sklopu predavanj o biodinamiki pa je v duhu trditve: »Gnojiti pomeni Zemljo oživljati« nujno priporočil še izdelovanje in uporabo biološko-dinamičnih preparatov. Za to je dal točna navodila. K Steinerjevim preparatom štejemo dva preparata za škropljenje in šest kompostnih preparatov. Gnoj iz roga, ki spodbudi rastlino, da se močno poveže s silami Zemlje in kremen iz roga, ki pomaga rastlini, da se bolje poveže s svetlobo, sta preparata za škropljenje. Izdelamo ju v kravjih rogovih. Šest kompostnih preparatov iz zdravilnih zelišč izdelujemo v živalskih ovojnicah in jih v določenem času izpostavljamo energijam kozmosa ali Zemlje. Kompostni preparati predstavljajo koncentrirane energije Saturna, Jupitra, Marsa, Sonca, Merkurja in Venere. V zelo majhnih količinah jih dodajamo kompostu in z njim po enem letu rastlinam. Preparati prvih treh planetov prinašajo rastlini vitalnost in sposobnost da tvori najodličnejše substance, preparata Venere in Merkurja pa dajeta rastlinam sposobnost oblikovanja dobro kaljivega semena.
Z mineralnimi gnojili in strupi pridelanim rastlinam teh energij manjka. Pridelano seme slabo kali, rastline so bolne. Taki pridelki prinašajo sterilnost in bolezen živalim in človeku. Kdaj in kako pa preparate škropimo? Preparat gnoj iz roga mešamo eno uro v vodi in škropimo tik pred posevkom, če zmoremo tudi ob


   1   2   3