Page 9 - ALTERNATIVNI NAČIN ZDRAVLJENJA
P. 9

delati za preprečevanje bolezni.
Sedaj bi se rad lotil homeopatije. Če iz izkušenj vem, da v določenem letnem času ali pri določeni situaciji, ko imam živino v hlevu, vedno znova nastopi problem driske, lahko pojav te bolezni omejim že vnaprej. Za profilakso je primerno hrastovo lubje ali bela glina. Če imam po izkušnjah z določeno živaljo probleme in vem, da prihaja do vnetja maternice, uporabim pri telitvi, ali, ko svinja dobi mlade, sluz iz lanenega semena. Če imam hlev, kjer so zaradi gradnje slabe zračne razmere, lahko proti bolezni preventivno v določenih časih naredim veliko s tem, da škropim v zrak določena eterična olja. Cela vrsta raziskav dokazuje, da vrsta rastlin odlično preprečuje nastanek določenih bolezni in jih zato lahko uporabimo preventivno. Seveda je nekaj čisto drugega ali ukrepam ker vem, da je določena žival v nevarnosti da zboli in ukrepam, da bolezen preprečim, ali pa imam pred seboj že bolno žival.
Homeopatija je pri zdravljenju bolnega telesa mnogo bolj obširna metoda. Z njo zajamem celega pacienta, moram pa upoštevati tudi okolje, v katerem pacient živi. Zajamem celotno delovanje sil o katerih sem prej govoril in delovanje tistih sil, ki so motene. Strokovno bi se reklo, tisto, kar je karakteristično za določeno telo, ni več v harmoniji. To se mogoče sliši malo čudno, res pa je, da lahko s terapijo, pri kateri sploh ne uporabljam snovi, temveč delam s silami, mnogo bolje delujem na motnje, kot s snovmi. Pri fitoterapiji imam še vedno opraviti s snovmi. Fitoterapija je zdravljenje s substancami iz rastlinskega sveta in še zelo groba metoda, če jo primerjamo s homeopatijo, ki stanje zajame mnogo bolj fino.
Pri homeopatiji je problem metode kot take, da jo ne akceptirajo ravno zaradi tega, ker delovanja ne moremo pojasniti. Opraviti imamo z dejstvom, da deluje zdravilo tem bolje, čim manj je snovi v njem je. Človek mora biti v stanju, da sprejme kot možnost dogajanje v duhovnem, tega kar sem prej omenil v zvezi


   7   8   9   10   11