Page 8 - ALTERNATIVNI NAČIN ZDRAVLJENJA
P. 8

sintetično izdelane in kakšne, če uporabljam enake substance, ki pa so vzete iz živega sveta. Razlike so ogromne. Če imam snovi, kot jih dobim iz rastlin, jih telo pacienta čisto drugače absorbira, sprejme vase. Če imam mineralne snovi, ki sem jih dobil iz rastline jih telo pacienta 40% bolje absorbira, kot če ponudim sintetično izdelane mineralne snovi. Tudi delovanje v telesu je drugačno.
Zelo jasen je predvsem učinek na plodnost. Na nekaj, kar je tako komplicirano kot plodnost pri živalih, lahko vplivamo s tistim kompliciranim sestavom snovi, kot ga dobimo iz živega sveta, ne moremo pa delovati na to z minerali, ki jih sintetično dobimo in so vezani na soli. Če sem vzel snovi iz rastline, smo opazovali reakcijo skoraj na vseh področjih uporabe. Čisto drugače pri uporabi snovi, kjer so minerali umetno narejeni, vezani na soli. Reakcije delovanja pa so bile tudi negativne, kar želim na tem mestu tudi podčrtati.
Zelo naivno in nevarno je misliti, da se s homeopatijo ali fitoterapijo ne da narediti nič narobe. Tudi če stvar gledamo iz stališča prepoznavanja mora veljati, da določena stvar ki deluje, uporabljena na napačen način, lahko tudi škoduje. To lahko tudi razumemo. Če na primer z določenimi rastlinami vplivamo na delovanje sluznice, bomo s preveč ostrim pripravkom tega zdravila lahko na sluznice delovali preveč in jih preveč razdražili. Z napačnim pripravkom naredimo ravno nekaj nasprotnega temu, kar smo hoteli. Ko ugotovimo kakšna je reakcija, se receptura spremeni. Mislim da moramo sprejeti, da ni nobenih zdravil, čisto ne glede na to odkod prihajajo, tudi zdravil iz rastlinskega sveta ali homeopatije ni, ki ne morejo povzročiti kontraindikacij. To bom še enkrat pojasnil na principu homeopatije. K fitoterapiji samo še eno besedo. Mislim, da je zdravljenje z rastlinami bolj primerno za preprečevanje bolezni kot za terapijo. Kar se tiče zdravljenja mislim, da zdravimo s homeopatijo lahko bolj ciljano kot z rastlinami. Z mnogimi snovmi, ki jih najdemo v eni rastlini pa organizem lahko zelo lepo stimuliramo. To pa je, kar bi morali


   6   7   8   9   10