Page 5 - ALTERNATIVNI NAČIN ZDRAVLJENJA
P. 5

pri človeku. V mnogo manjši meri se ločijo od matere kot je to pri človeku. Pri teh živalih mati žival ne more posredovati imunoglubolinov zarodku in mlada žival se mora tega šele naučiti v prvih dveh do treh tednih po rojstvu. Če mlada žival, stara šele en teden, naenkrat dobi drisko, ne moremo stimulirati imunskega sistema, ker ga še ni. Takrat je mnogo bolj pametno, da poskušamo vplivati na sluznice v prebavi, vplivamo na to, da se kapilare bolj zaprejo in se ne izloča toliko tekočine. Kar želim pri tem podčrtati je, da je zdravljenje z akupunkturo ali homeopatijo neuspešno, če organ ni v stanju, da reagira. Lahko rečemo, da je ta metoda tako dolgo uspešna, dokler so procesi še v toku.
Če imamo na primer zaradi določene bolezni cirozo jeter in so jetra prizadeta zaradi zlatenice ali zaradi prekomernega uživanja alkohola, velja, da lahko delujemo na bolna jetra tako dolgo, dokler je ta proces še v toku. Če je na koncu prisotno samo še vezno tkivo ne moremo več vplivati in se stanje ne da izboljšati.
Ali drug primer iz homeopatije, ki sem ga doživel pri mojem učitelju. Mlad pes prijatelja, ki se je ukvarjal s humano medicino, je trpel zaradi bolezni na hrbtenici. Zraščala so se mu vretenca. Žival je imela stalne bolečine in se ni mogla več normalno gibati. Tri dni pred Božičem je bilo, ko nam je ta zdravnik pripovedoval, da je bil na univerzi v Hannovru pri tamkajšnjih veterinarjih, ki so mu predlagali, da psa kar takoj uspava, ker mu ni pomoči. On je prišel k nam in rekel, da tega ne more narediti, da tega žena in otroci ne bodo prenesli. Rekel je: Naredi karkoli, lahko se tudi delaš, kot da boš kaj naredil, lahko ga uspavaš, ko bodo prazniki mimo. Moj učitelj je bil zelo angažiran živinozdravnik in se je poglobil v ta primer. Odkril je, da obstoja homeopatsko sredstvo, ki se imenuje Heklalava in sicer je to sredstvo, ki ga dobijo iz kamenin nekega vulkana na Islandiji. V okolju tistega vulkana so vse ovce bolne na kosteh. Gre za problem, ki je lokalno tipičen in je v zvezi z zemljo, na katero deluje tamkajšnji vulkan. Ker v homeopatiji zdravimo enako z enakim je stvar uporabil pri bolnem psu. Stvar je tudi verificiral z rentgenskimi slikami. Mojemu


   3   4   5   6   7