Page 31 - ALTERNATIVNI NAČIN ZDRAVLJENJA
P. 31

znanstvenik in on je v običajni dozi Bronhiobenzana, ki jo je dajal oralno pri svinjah ugotovil, da z normalno dozo nima uspeha oziroma je imel negativne efekte. Če pa je dozo podvojil, je imel pričakovan uspeh, kar pa v bistvu nasprotuje teoriji. Namenoma povem tudi take primere, da bi vam postalo jasno, kako neizmerno veliko je pri tej metodi področje še potrebnih raziskav.
Tukaj smo pogledali, kako bi se lahko reducirale količine mleka. Edini primer, kjer smo imeli delovanje v tem smislu, da je prišlo do reduciranja mleka je bil, če smo uporabili izhodiščno substanco. V tem primeru imamo opraviti tudi s toksičnim delovanjem in si lahko jasno predstavljam, da gre mlečnost nazaj. Seveda bi se v tem primeru morali vprašati ali pride tudi do kontraindikacij. Z izhodiščno substanco sem dosegel zelo dobre uspehe, toda pri živali, ki je bila na začetku laktacije nismo dosegli pričakovane redukcije mleka.
Le še dve, tri besede k temu v katero smer bodo šle raziskave v homeopatiji v bodoče. Do danes je še popolnoma neraziskano vprašanje kako dolgo so homeopatska sredstva uporabna. Kar se pravnih predpisov tiče lahko napišemo, da so uporabna pet let. Nekatere raziskave kažejo, da temu ni tako in da tudi pri optimalnem skladiščenju po enem letu sredstvo ne deluje več tako močno. Ugotovili smo tudi, da svetloba negativno vpliva na učinkovanje sredstva, da menjava temperature vpliva negativno. Seveda moram računati z zelo podobnimi problemi, kar se tiče uporabnosti, ki veljajo tudi za druga zdravila.
Kar je popolnoma nepojasnjeno je vprašanje, kako deluje na naša sredstva transport. Če obiskujem moje paciente se vozim z avtom in moja zdravila se pretresajo mogoče eno leto. Če sem govoril o tem, da sredstva proizvajamo tako, da jih ritmično obdelujemo in da je ta sistem reda, ki ga s tem ritmičnim obdelovanjem dosežemo ravno tisti, ki vpliva na efekt terapevtskega delovanja, bi si človek mislil, da prevažanje in tresenje v avtu producira kaos. Potrebe, da stvari raziščemo so ekstremno velike in upam,


   28   29   30   31   32