Page 27 - ALTERNATIVNI NAČIN ZDRAVLJENJA
P. 27

pogleda bi lahko rekli, da je prepir nesmiseln. Obe področji imata podobno delovanje kljub temu, da je dobro razmisliti katero zdravilo iz katerega področja je bolj smiselno uporabiti, kaj so mogoče prednosti področja nizkih potenc ali visokih potenc.
Ena najljubših homeopatskih pravljic se pri tej sliki tudi konča. Vedno znova namreč trdijo, da se s homeopatijo ne more narediti nobene škode. Jaz ne morem razumeti. Po mojem razumevanju je tako, da če nekaj deluje, mora obstojati tudi nevarnost, če to uporabimo narobe. Vse kar uporabimo narobe pa povzroča škodo. Zakaj bi bila homeopatija edina metoda na svetu, ki bi imela samo dobre učinke?
Ta model kaže, da lahko z zdravilom izzovem tudi popolnoma nasprotna delovanja. V slučaju motorike, ki ne funkcionira, bi bil z določeno potenco, ki krče ravno še ublaži kontraproduktiven in bi naredil škodo. Določeno stanje bolezni z napačno potenco lahko okrepim, imam pa tudi področja določenih potenc s katerimi ne povzročim nič, kar za mojega pacienta ni nikakršna pomoč.
Imamo tudi homeopate, ki premalo vedo o svojem poklicu. Lahko najdemo, da delajo z arzenom ali živim srebrom v negativnem področju, kjer je zdravilo še toksično. To je katastrofa. Stvar ni enostavna, in obilica znanja in odgovornosti je res potrebna.
Sedaj bom pokazal nekaj možnosti uporabe. Tu gre za vedno višje potence kumarina. V zgornji krivulji smo to potenco kumarina kapljali v bazen z ribicami. Vzeli so bazen, velikosti enega kvadratnega metra z vodo in tisoč ribicami, v sredino pa so spuščali kapljice različnih potenc tega sredstva. Z optičnimi merilnimi instrumenti so merili kako ribe reagirajo, ali potem, ko kapljica pade zaplavajo v sredino, ali so difuzno razporejene kot prej ali iz centra bežijo in iščejo periferijo. Zastavlja se zanimivo vprašanje. Krivulja kaže, da so ribe reagirale na potence in sicer tako, da so na začetku panično bežale iz centra. Tudi ribe ne marajo kumarina. Kot kaže krivulja je bil ta efekt pri naslednjih


   25   26   27   28   29