Page 20 - ALTERNATIVNI NAČIN ZDRAVLJENJA
P. 20

stimulirati te procese, željo in uspešnost, da se ravnotežje najde. V principu se lahko reče, da homeopatija sploh ne zdravi, temveč da samo stimulira telo, da spet obvladuje samoozdravitev. Logično potem to ni simptomatična terapija, temveč je predmet obravnavanja in zdravljenja kompleten pacient v vseh njegovih izraznih možnostih.
Tu takoj vidimo, kje so meje homeopatije. Pogoj za uspešnost je organ ali organizem, ki je še sposoben reagiranja. Rečeno drugače: uspešni smo lahko le, če je še v toku določen proces na katerega lahko vplivam. Če je proces že končan in se je tako rekoč utelesil, tudi s homeopatijo nanj ne moremo več vplivati.
Dva primera. Pri malih živalih, pri določenih vrstah psov najdemo tendenco, da se v hrbtenici med vretenci tvorijo nekakšne nove kosti, da pride do dodatne okostenelosti teh sklepov. Take hrbtenice, ki izgledajo kot cevi. Dokler je ta proces še v toku, tako dolgo, dokler ni zaključen, lahko na tak proces vplivam. Bolezen lahko odpravim in povzročim, da se ta proces odvija nazaj. To dogajanje lahko rentgenološko spremljamo in dokažemo. Če pa je proces enkrat končan, nimam nobene možnosti več, da bi ga vodil nazaj.
Kot sem vam že omenil, sem to poizkusil. Sredstvo se imenuje Heklalava in sicer po vulkanu v Islandiji, ki se imenuja Hekla. Očitno je zemlja okoli tega vulkana razlog za to, da imajo ovce, ki se tam pasejo, težave z okostenelostjo sklepov. Čisto empirično so prišli do tega zdravila, ki je uspešen.
Za primer še ciroza jeter v relativno razvitem stadiju. Dokler proces še teče in se še lahko poslabša, lahko posežete v dogajanje in povzročite, da se proces odvija nazaj. Če pa so jetra že ena sama kepa veznih tkiv in je proces zaključen, tudi homeopatija ne more več pomagati.
Mogoče še zelo pomemben tretji primer. Če moram pri osem dni starem teletu zdraviti pljučnico ali drisko vem, da stimuliranje


   18   19   20   21   22