Page 19 - ALTERNATIVNI NAČIN ZDRAVLJENJA
P. 19

funkcijah popolnoma drugačno obliko. Vsak od vas, ki je bil pri anatomiji pozoren ve, da človek sam določa, kako naj se kosti v telesu tvorijo, in sicer z dejstvom, da živi. Življenje je razlog za karakteristično oblikovanje kosti. Lamelna struktura v kosteh je odtis obremenitve, ki jo mi doživljamo. Če bi se hoteli oblikovati ali preroditi v športnika, boste s treningom prevzgojili tudi svoje kosti. Gradnja kosti bo posledica te odločitve in tega prizadevanja.
V materiji so vtisnjene izkušnje. Nekaj čisto drugega je, ali vzamem kalcij iz neke rudnine ali iz rastlinskega sveta, na primer iz hrastovega lubja. Spet nekaj drugega je, če vzamem kalcij iz živali, na primer v obliki školjke. Nekaj drugega je zato, ker so vsako od teh treh oblik kalcija tvorile druge strukture, drugi razlogi. In vsak ve, da je kalcij v naših kosteh vsakih sedem let popolnoma obnovljen, ne glede na to, kakšni obremenitvi smo izpostavljeni. Prav gotovo to ni statični problem. Telo ne izmenja kalcija zaradi tega, da bi bila kost bolj stabilna, eventualno pa ga mora izmenjati, ker se je nekaj potrošilo, kar zahteva, da se vgradi nova substanca, pri kateri ta višji razlog ni izrabljen.
V principu se moramo navaditi takih misli, da pri snoveh delamo z njihovim delovanjem, da morda na podoben način kot pri akupunkturi smatramo, da je homeopatija specifična terapija draženja, stimulacije in regulacije. Kar skušamo na homeopatski način doseči, je homeostaza oziroma vzpostavitev homeostaze. Bolezen pojmujemo kot motnjo ravnotežja v organu ali motnjo ravnotežja med organi ali različnih nivojev nekega bitja, fizični del telesa, energetski del telesa in duševnost, konkretno pri živalih. Če velja, da je bolezen motena homeostaza je tako, da ima vsako telo v principu vedno tendenco, da spet doseže normalno ravnotežje. To je vedno prisotno dejstvo tako pri človeku ali pri živali. Vedno obstoja tendenca organizma da ujame ravnotežje.
Bolezen pomeni, da ta mehanizem naenkrat ne funkcionira več dobro. Homeopatija poskuša regulirati motnjo homeostaze, skuša


































































































   17   18   19   20   21