Page 18 - ALTERNATIVNI NAČIN ZDRAVLJENJA
P. 18

ne moremo predstavljati kot delovanje substance. Substanca je samo nosilec ozdravljajočega delovanja, odločilne za ozdravitev pa so sile, ki so na to substanco vezane.
Razumevanju se lahko približamo, če študiramo tista raziskovalna dela, ki opisujejo nivoje energije v posameznih tkivih. Če na primer merimo emisijo fotonov na tkivih ugotovimo, da ima zdravo tkivo najmanjšo emisijo fotonov. To pomeni, da je stabilnost energije največja. Tkivo ne oddaja energije, temveč jo potrebuje za vzdrževanje reda v sebi. Če imate bolno tkivo in ga primerjate, najdete večjo emisijo fotonov. Bolezen pomeni nižji nivo energije ali manjši nivo reda. V trenutku, ko organizem umre, odda naenkrat še ogromen val energije, nakar ostane samo še mrtva materija.
Če se približamo v mislih razlikam, ki karakterizirajo kvaliteto življenja oziroma kvaliteto zdravega življenja v kemično analitično identičnih sistemih, potem približno razumemo, kaj bi se lahko mislilo s tem delovanjem zdravila. Obstojajo tendence, da membranske sisteme, organele celic, plazmo celic izdelajo sintetično. Danes lahko naredimo celico na sintetični način in naravni celici je podobna kot jajce jajcu, toda ker človek ni Bog, celici ne more vdihniti življenja. S to razliko imajo materialisti svoje težave.
Predstavljajte si, da kot otrok kar naprej sprašujete zakaj, zakaj, zakaj in enkrat pride do tega, da spraševani prizna, da je na koncu s svojo modrostjo. Izhajati moramo iz tega, da so substance s katerimi delamo tudi nosilci informacij. Mogoče so primerljive s knjigo. Če kemično, analitično razvijete knjigo najdete precej lesa, lepil, mogoče tudi usnje, tiskarsko barvo, toda niti ene misli. Praviloma knjige ne kupite, da bi z njo kurili. Tudi pri knjigi je materija samo nosilec informacije.
Temu se lahko približamo z razumom tudi tako, da si na primer predočimo, da kemično identični elementi dobijo v različnih


   16   17   18   19   20