Page 17 - ALTERNATIVNI NAČIN ZDRAVLJENJA
P. 17

te stvari imajo tudi kontraindikacije.
Odlično dosežem to tudi s homeopatskimi zdravili. Živali dam fosfor v D30 ali klorofil D3 in imam tako odličen terapevtski efekt v mineralizaciji, v razpoložljivosti mineralov, torej v stimuliranju pretvorbe mineralov, brez da bi s tem izzval kakršnekoli poškodbe. Lahko pa sem še bolj pameten in ugotovim, da je hipokalcemija bolezen, ki se ji lahko izognem. To je resnično bolezen, ki jo izzove napačna krma in v farmah, ki jih kontroliram in za katere skrbim, takih bolezni nimamo več. To kot majhen nagib k temi na kakšne načine se lahko lotimo zdravljenja.
Zdaj pa v zvezi s homeopatijo v ožjem smislu. Namenoma bom zanemaril druge načine zdravljenja, ker mislim, da bi bilo vsega za enkrat preveč. S tem pa nebi želel vzbuditi vtisa, da druge načine zdravljenja podcenjujem. Fitoterapija je izredna in pomembna veja terapije in je tudi temelj naše klasične farmakologije. Tudi da akupunktura deluje in je uspešen način terapije, je dejstvo. Tudi v svetovnem merilu je priznana in internacionalno ugledni kirurgi jo uporabljajo, četudi pri akupunkturi ne vemo točno zakaj in kako kaj deluje. Toda kot praktik se zadovoljim s tem, da imam pri zdravljenju uspeh.
Zdaj pa na kratko homeopatski principi. Kar se homeopatije za veterinarje tiče, obstaja odlična strokovna literatura. Kot uvod bi vam priporočil delo »Homeopatija v veterini«. Kdor bi rad to delo temeljito obdelal,naj si nabavi še literaturo Hansa Wolterja. Doktor Wolter je umrl letos star 86 let. Bil je mojster homeopatije v veterini. O tem je napisal delo v sedmih knjigah in še obsežno delo o klinični homeopatiji. Kdor se zanima za homeopatijo, naj obogati svoje znanje iz teh knjig: napisal jih je resničen strokovnjak.
Najpomembnejša stvar, ki jo moramo pri homeopatiji razumeti, kar pa nam je pogosto težko, ker smo materialistično vzgojeni, je, da imamo pri homeopatiji opravka z delovanjem zdravil, ki si jih


   15   16   17   18   19