Page 10 - ALTERNATIVNI NAČIN ZDRAVLJENJA
P. 10

z antropozofsko medicino, da v homeopatiji sploh ne gre za substanco, temveč za to, katera informacija je na substanco vezana, razen tega pa gre za to, da poskušamo v homeopatiji to informacijo od substance tudi popolnoma ločiti. Tega zdravniki normalnega kova ne morejo razumeti, saj so vajeni gledati samo materijo in delati samo z njo. Praviloma imajo velike težave, če jih vprašam, kaj je posebnost žive celice ali če vprašam, zakaj deluje mleko krave na tele popolnoma drugače kot mleko v prahu, ki je popolnoma enako sestavljeno. Ne znajo odgovoriti na to, kaj je kvaliteta tistega kar je živo, tistega kar se meri z na novo razvitimi metodami dvigujočih se slik, kristalizacije in podobno. Gre za to, da mora biti v ozadju prisoten princip in red. Opravljeni so poskusi raziskav, kjer se je raziskovalo samo mrtvo, samo bolno in samo zdravo; tako pri rastlini, živali in človeku. Zdravje je stanje, po katerem se navzven po možnosti oddaja čimmanj energije, organ ali tkivo torej svojo energijo v čim večji meri ohranja za sebe. Če telo zboli, izgublja energijo navzven. Vročino bi lahko vzeli kot primer. Ta stvar se lahko tudi na komplicirane načine meri kot na primer z merjenjem fotonov, ki jih telo oddaja, vidi pa se tudi v kristalnem vzorcu ali v molekularni strukturi določenega tkiva. Zdravje je vedno strog red, bolezen pa je korak v kaos.
Kadar red pade na nižji nivo, se energija, ki je vse držala v redu osvobodi in odteka. In resnično se lahko meri, da takrat, ko določen organizem umre, iz organizma odide kot ogromen val energije, nakar naenkrat energije padejo na nič. Največja izguba energije. Toda energija je samo pojem za red. Če se vprašamo, kaj drži te sile skupaj, kaj pa ohranja telo zdravo, se približamo vprašanju, kaj je sama materija in kaj je oživljena materija, tisto kar je življenje samo. In to kvaliteto, ki predstavlja živo, uporablja homeopatija. S tem, da smatramo, da je tudi v mineralu zajeto nekaj podobnega.
Če govorimo o tem, da so živali pravzaprav naši sorodniki, lahko rečemo, da so rastline malo bolj oddaljeni sorodniki pra-starši,


   8   9   10   11   12