Page 9 - Zwiauer - Antropozofska medicina
P. 9

medicini, o umetnosti zdravljenja, kot raje  vidikov. Predstavimo si najprej zgodovinski o, in si predočimo, kaj smo izgubili, kaj smo o prihodnosti.
 časih, v temi misterijev. Misteriji so skrivnosti. misterijih dogajalo, malo vedelo. Vedeli so, olnike spravili v globoko spanje. V tem se življanje te boginje je pripeljalo do d Egipčanov veliko sprejela, je bilo  znanih osebnosti, povezanih z zdravljenjem, ga učenca, je bil s tem, ker je živel še i. Počasi se je povezava z božjim izgubila in viteljem, drugim ljudem.
avljali delo farmacevta, saj so sami racelsusa v 15., 16. stoletju. Svoja zdravila je cini se je pojavila veda, ki je gledala na iri tokove tekočin in če se ti dobro ujemajo, nica ni harmonična, nastopi bolezen. Ta etja. Teh štirih tekočin, o katerih je bil govor, ntificirati. Šlo je za sluz, kri, žolč in še nekaj,  bi to bilo, dandanes po vsem znanju naše m jasno. Galen je bil eden izmed grško- a teh štirih tekočinah. Iz njih je pozneje razvil m sprejmemo. Rekel je, da je človek, pri eramentu flegmatik, tisti, pri katerem je v sangvis – kri. Tisti, pri katerem prevladuje duje črni žolč, je melanholik. Meles pomeni o dotikali
__________________________________________
e, ki je imela zelo razvito poznavanje
4


   7   8   9   10   11