Page 86 - Zwiauer - Antropozofska medicina
P. 86

Lahko rečemo, da se pri živalih na račun plazilcih, pri kuščarjih je še drugače. Kuščlahko razrežete in vsaj eden od obeh delsenco te sposobnosti, toda ne v taki meriPri višje razvitih tega ne vidimo več. Prav pri živalih.
Če preidemo k človeku, moramo reči, daživaljo. Vitalnost se zmanjšuje na račun dužival. To lahko vidite že po tem, koliko razlahko najdemo močnejše organe, kot so zaradi tega, ker žival ne uporablja sil za svTo se nanaša na določeno vrsto zdravil, kpreparate iz organov. Lahko rečemo, dagovedo, je nedvomno krava žival, ki imaPrežvekovalci so tako rekoč specialisti prenarejena prebava pri kravi, ki ima kar štiriprebava res primitivna. Če na primer potledvice pa tudi za spolne organe – jajčnipri živalih razpolagajo z večjo vitalnostjo kizoblikovan specialist za presnovo. Iz orgaki so glede na njihovo vitalnost neke vrsteneki človeški organ slaboten in ne more ppreparatom, ki ga dobimo iz živali, določspodbujamo njegovo lastno delovanje. Tledvic, pljuč in morebiti tudi iz srca.
Za srce ne bi več izbrali goveda, saj ima pljuča bi morali izbrati žival, ki je posebnoZanimivo – to so mačke. Če si samo ogledobro počutijo. To je v nasprotju z dejstvopolarnost. Od agresije, ki jo pokažejo v treali na miš, do, na drugi strani, udobnega,ležanja, predenja. In povsem jasno je, dastegne vse štiri od sebe, lahko v naslednjeagresivnostjo. To sodi k sredini. Polna navZaradi tega bi delali preparat za pljuča agovedo, za srce in pljuča je mačka.
Katero žival pa bi vzeli za živčevje in čutilapodročje možganov, kot so preparati za in pogosto predpisoval, ker je hipofiza na


   84   85   86   87   88