Page 69 - Zwiauer - Antropozofska medicina
P. 69

, nad človekom, ni povezan z otrokom. Čez  od matere in je povezano s tem, da si otrok iv čas okoli devetega, desetega leta ovim impulzom v zvezi z osebnostjo, z in negotov. In poseben impulz je okoli aša avtoriteto in se proti njej brani. In potem ajsetega leta, ko mlad človek razvije  res možno opazovati, ni brez razloga, da je aindvajsetim letom. Šele takrat je človek buje približno enaindvajset let, da ta "jaz" res je ta proces inkarnacije nekaj zelo labilnega.
 vprašate, ali sem bil jaz s svojim "jazom" nisem bil dovolj, nisem bil čisto pričujoč. "Jaz" duha. In mi nismo vedno navzoči z duhom, ke vrste spodbuda, aktivnost za to. Ko oral reči: moj "jaz" ni čisto prisoten. To  ponoči v hiši, naenkrat neki šum, ki ga niste  postanete naenkrat neverjetno budni, eti, kaj se bo iz tega posebnega zvoka ako prenapeti, prebudni, prepozorni. Ali pa  na neko žival: slišite, kako tolče žolna, in oma pričujoči s svojim "jazom". Če pa ni  se sprostite, je vaš "jaz" le še polovično lovek, čimbolj zavestno registrira, kaj se n. In vse nespretnosti, ki se vam dogajajo: v nete se, nekaj vam pade iz roke, vse to je je bil človeku dan "jaz"?
r opisuje razvoj človeka in sveta. Evolucija rvi stopnji stvarjenja, je v evoluciji obstojal je človek dobil osnovo svojega fizičnega – osnova fizičnega telesa. Potem se toplota tarega Sonca in duhovna bitja, ki so arili človeka s fizičnim telesom, darujejo elo. Zgoščevanje se nadaljuje. Element e Lune. Človek je obdarjen z duševnostjo.  Zgoščevanje se nadaljuje do čvrstosti Absurdnost pri tem je fizično telo, ki je bilo v tarega Sonca in ki je bilo voda v času stare emlje oblikuje v čvrsti obliki tako, kot ga e postane šele v četrti stopnji – nekaj  na Zemlji nasprotje med "jazom" kot
34


   67   68   69   70   71