Page 64 - Zwiauer - Antropozofska medicina
P. 64

razdeljeno pri posameznih živalih. Zajec mnapadel, ne more drugače. Če bi podganikoli. Zato pa ima to čudovito lastnost, kdelati zanimive cikcak oblike.
Res je lepo opazovati, s kakšno neverjetnvedno opremljena z neverjetno zanesljivimznova sem presenečen. Če opazujemo nskoči na neko stvar ali ne. Še nikoli nisem Česar ne more, ne naredi. Enkrat sem vidklopko volne za igro in svojih krempljev nePodivjala je. Panika jo je zgrabila, ker s svponavadi. To je bil eden od izjemnih primopremljen z nekim vzorcem za reakcijo. Vprimer, da svojih krempljev ne bi mogla vinstinkt ni povedal, kaj naj naredi. To je raOdgovor na vprašanje o imunosti:
Slabo je, če otroku bolezen onemogočase z okoljem intenzivneje sooči. VprašanjeKaj pa pomeni, da je človek imun? Da jetuje in se zna temu ubraniti. In že v tem, dproces učenja. Obstajajo bolezni, za katenečesa tujega. In če prepozno prepoznaimenujemo alergična reakcija. Včlovekanajprej tega ne opazi, ko pa jih zazna, alzgodi, da človek tujega ne prepozna in rsubstanci. To imenujemo avtoimunske bouničuje, ker meni, da so te substance nekavtoimunskih boleznih vidimo, da gre pogprijatelj in kdo sovražnik in kje je treba obsplošen problem soočenja med človekomživali ta stvar ni enako narejena kot pri člokontrastu kot človek. Žival je mnogo bolj človeškega "jaza". Samo pri človeku obstti. Pri živalih tega v tej obliki ne najdemo.
Če mačka plane na ptiča, ima človek obv tistem trenutku neki kratek stik. Ali načinobčutek, kot da sta ujeda in kokoš eno, kprepočasen. Preden razume, za kaj gre, bilo, če bi moral pes razmišljati, ali bi pojemogoče. Ko pes zagleda klobaso, je ta žzelo sodi žival k okolju, je del njega.


   62   63   64   65   66