Page 52 - Zwiauer - Antropozofska medicina
P. 52

                    ________________________________________Druga skupina so čreslovine. Te so tam, krastline. O čreslovinah pravi Rudolf Steinegrenilih pravi, da če jih človek vzame, etrZa čreslovine pa je rekel, da astralno telonaredijo etrsko telo bolj odprto za sprejemtelo čreslovine bolj pritegnejo. Zanimivo ječlovek "potegne" skupaj, se na neki načinrekoč močneje inkarnira.
To je zelo zanimivo in se kaže tudi na kožiuporabljajo tudi kot zdravilo. V primerih, čcentrifugalnega, vodenega zaustaviti, lapreprečujemo prekomerno znojenje. V hzdravilo, ki ga uporabljamo v obliki kopelboleznih, kot na primer pri astmi, kjer prihapremalo sposobnosti izdiha. Pri tem je hraskupaj z zdravilnim jetičnikom. Oba prepaizvleček v tekoči obliki pomembni zdravilkot čreslovine.
Še ena skupina snovi, ki nastane z učinkorastlino, so tako imenovani saponini. Kaj jdelcev zraka, ki jih obdaja tekočina. Tvorje v vodi zaprt, naredi relativno stabilno tvsaponin nekaj, kar ohrani peno najmanj evodo temeljito pretresemo, bodo tudi nazrak od vode spet ločil. Pri saponinih je drpovežeta.
Kakšen vpliv imajo čreslovine
Slika 4


   50   51   52   53   54