Page 51 - Zwiauer - Antropozofska medicina
P. 51

eni strani so etrske sile, ki se v njej dvigujejo, e. Te so nadrastlinske. Srečanje obeh vrst sil o žuželke, ko obiščejo rastlino. Vidimo, kako  pogledati vedno znova v kak cvet. Lahko iti vrtijo v takem kelihu. Ali če gledate, kako j nektar. Ta slika je neposredna slika, kako se . Nižje živali, kot na primer uši, se srečujejo a sveta žuželk s področjem cvetja. Pri a je narejeno za določeno vrsto žuželk. Če ta, da vse žuželke ne morejo do nektarja; so take, da so namenjene samo čebelam. In avnik poln cvetja in opazujete, kako nad jete srečanje sveta živali s cvetjem; stjo. __________________________________________
__________________________________________
jo na eteričnost, na rastlino? Nastanejo  glavna predstavnika grenil. Čudovito je olf Steiner pravi: "Grenila omogočijo, da je ega telesa." Če imamo opraviti z če dovolj posegati v fizično telo, lahko ost. Kako pa se to izraža? Če duša ni dovolj olj, ni dovolj soudeležena v našem telesu.  duša ne zazna dovolj budno. Kako je videti,  nimamo teka? Tek, apetit pomeni, da kot , da je hrana za nas veselje, užitek.
lo ni dovolj povezano z etrskim telesom, ika otrok brez apetita, ki jih hrana ne  Z grenili. Otroci jih ne marajo, raje imajo dbuditi. Pol ure pred obrokom naj vzamejo lin ali kaj bolj milo grenkega. S tem očneje pritegnemo na etrsko telo. To je vni trakt spravimo v pravo smer. Naše telo am ta ne prija in vsi vemo, da brez pravega porabiti. Zgodi se lahko, da pojemo nekaj, vnosti, da bomo celo bruhali. To kaže, da je memben. Če imamo s tem težave, nam en za vso pretvorbo in prebavo.
________________________________
25


   49   50   51   52   53