Page 49 - Zwiauer - Antropozofska medicina
P. 49

                     24
__________________________________________
nimo pri rastlinah. Prej smo obravnavali a je korenina v zvezi s principom sal, cvet in je lista in stebel je v zvezi z merkurialnim je rastlina pri tej delitvi na tri kot obrnjen jo kot zdravila snovi iz korenin rastline, za vi iz področja stebel in listov ter za presnovo .
 razliko med zemljo in korenino, med zelenim renina povsem odvisna od zemlje. Področje ja in tudi cvet je povsem samosvoje zaradi mogočne metamorfoze. Zanimivo je, st ravno razliki med listi in cvetom. Menil je, z metamorfozo zasledoval oblikovanje iz i moramo, da v področje cvetja delujejo sile, ost, delovanje zvezd, ki ga je rastlina rvitost cveta. Če ne bi bili vajeni barvitih ažejo v zelenem listu rastline, tak cvet ne zelena rastlina naenkrat naredi cvet. To ko poseči v višje področje, da lahko naredi nih energij v astralne in za učinkovanje strezajo, kot vemo, astralnemu telesu, ravzaprav živalske energije, ki so učinkovale posameznih snovi.
blikuje svoje primarne vsebine, snovi, ki jih čobe in beljakovine, proteine, se astralne gije kažejo v oblikovanju sekundarnih eč samo določene rastlinske družine ali iroma ogljikovi hidrati, maščobe, estavine pa zdravju. To so posebne snovi, ki deluje preko cvetja v rastlino.
h


   47   48   49   50   51